Švýcarská manufaktura IWC Schaffhausen je dlouholetým partnerem organizace Laureus Sport for Good, která mimo jiné každoročně uděluje ocenění pro nejlepší sportovce planety. Hodináři v IWC představili speciální limitovanou edici Pilot’s Watch Automatic Edition “Laureus Sport for Good” (Ref. IW328101).

Pilot’s Watch Automatic Edition “Laureus Sport for Good” (Ref. IW328101)

IWC s organizací Laureus Sport for Good spolupracuje od roku 2006 a nyní se tak jedná o 15. limitovanou sérii podporující Laureus. Barva číselníků má modrou barvu typickou pro Laureus. Pouzdro je ale vůbec poprvé u tohoto modelu z modré keramiky. Tmavě modrý odstín keramiky je výsledkem složitého výrobního procesu. Práškový oxid zirkoničitý se smíchá s jinými oxidy kovů, tvaruje se a poté se spéká v peci. Barevná keramika klade enormně vysoké nároky na kvalitu a čistotu surovin. Pouzdro o průměru 41 mm ukrývá 32111 Calibre s pětidenní rezervou chodu.

ČTĚTE: IWC gratuluje laureátům cen Laureus

Organizaci Laureus Sport for Good v roce 1999 založily společnosti Daimler a Richemont. Patronem prvního ročníku v roce 2000 byl jihoafrický prezident Nelsona Mandela, který při udílení Laureus Awards řekl: „Sport má moc změnit svět.“ Laureus Sport for Good využívá sílu sportu k ukončení násilí, diskriminace a znevýhodňování. Od roku 2000 Laureus dosáhl a pomohl změnit život více než šesti milionům dětí a mladých lidí. Laureus Sport for Good v současné době podporuje více než 250 programů ve více než 50 zemích, které využívají sílu sportu k transformaci životů.

IWC Pilot’s Watch Automatic Edition „Laureus Sport for Good“

Ref.: IW328101 | automatický nátah | datum | keramika / ø 41 mm | titan Grade 5 / ø 43 mm | řemínek gumový s textilní vložkou | limitovaná série 750 ks | 6900 eur

 

 

 

 

Andrej Poliak