Automobilka Bentley Motors dnes představila Bentley Mulliner Batur – nové dvoudveřové kupé Grand Touring, které ztělesňuje začátek designové revoluce značky. Vznikne jen 18 exemplářů.

Bentley Mulliner Batur

Nejvýkonnější Bentley v historii, díky vývoji ikonického dvanáctiválce s otáčkami 1000 Nm, nyní dosahuje výkonu více než 740 koní.

Bentley Mulliner Batur

Všech 18 exemplářů modelu Batur je již rezervováno. Jeden přijde na přibližně 48 milionů korun. Každý z nich bude navržen ve spolupráci se zákazníkem pod vedením interního designérského týmu Mulliner.

 

Výroba zabere několik měsíců ruční vyroby v dílně Mulliner v továrně Bentley v anglickém Crewe, která je uhlíkově neutrální, a první dodávky se očekávají v polovině roku 2023.

Interiér Bentley Mulliner Batur

Batur byl představen na slavnostním večírku Bentley Signature Party na Monterey Car Week před téměř 500 VIP hosty předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti Bentley Adrianem Hallmarkem, který k tomu řekl: „Batur je pro Bentley významným vozem. Batur je mnohem více než jen dědicem velmi úspěšného modelu Bacalar a ukazuje designový směr, kterým se budeme v budoucnu ubírat při vývoji naší řady elektromobilů.“ Do roku 2025 jich automobilka hodlá představit pět.

Interiér Bentley Mulliner Batur
Interiér Bentley Mulliner Batur
Interiér Bentley Mulliner Batur

Nekonečná škála možností zahrnuje díly vyrobené z titanu, udržitelných kompozitů z přírodních vláken a dokonce i 3D tisk z 18karátového zlata.

Interiér Bentley Mulliner Batur

Andrej Poliak