Soutěž Bohematic Expo Design Challenge je u konce. Nejlepší grafický návrh hodinek novoměstské manufaktury vytvořil Michal Karafiát, který se nechal inspirovat nekonečnou pouští.

Mladá česká manufaktura Bohematic soutěž vyhlásila na začátku prosince 2021 u příležitosti 50. výročí od založení Spojených arabských emirátů. Soutěžící měli za úkol navrhnout design hodinek Graphic Sutnar.

Návrh hodinek Bohematic Graphic Sutnar od Michala Karafiáta

Nejlépe ze 198 soutěžních návrhů se úkolu zhostil Michal Karafiát, který jedinečným pojetím hodinek dosáhl elegantního vyjádření přírodního bohatství Spojených arabských emirátů. Jím navržené hodinky manufaktura vyrobí.

ČTĚTE: S manufakturou Bohematic do Dubaje

Slavnostní předání unikátního kusu vyrobených hodinek se uskuteční v Dubaji na konci března 2022 přímo v národním pavilonu České republiky za účasti významných hostů a bude spojeno s charitativní dražbou.

„Ukázalo se, že soutěž byla zajímavou příležitostí nejen pro studenty odborných vysokých škol, ale i pro talentované jedince z řad laické veřejnosti. Důkazem velkého zájmu je i pokořená hranice 34 tisíc shlédnutí naší aplikace. Celkem bylo do soutěže podáno neuvěřitelných 198 soutěžních návrhů. Z nich poté porota v čele s našimi designéry Janem Němečkem a Michalem Froňkem vybrala 6 finalistů,“ říká Josef Zajíček, CEO a investor značky Bohematic.

Návrh hodinek Bohematic Graphic Sutnar od jedenáctileté Nelly Růžičkové

Zvláštní cenu poroty obdržela jedenáctiletá Nella Růžičková. Profesionálně zvládla nejen návrh hodinek, ale i práci se soutěžními archy. Těšit se může na setkání s oběma renomovanými designéry české značky, které proběhne při speciální oslavě v showroomu Bohematic v Maiselově ulici v Praze.

Andrej Poliak