Nejprestižnější světová přehlídka současné hodinařiny Watches and Wonders podle pořadatelů na přelomu března a dubna přilákala do Ženevy rekordní návštěvnost.

Na výstavě Watches and Wondres se letos prezentovalo na padesát značek a poprvé byla otevřena veřejnosti. Přilákala 43 000 návštěvníků.

Švýcarský hodinářský průmysl se vrací na předcovidovou úroveň, když loni za celý rok vývoz švýcarských časomír a dalších komponentů dosáhl 24,8 miliardy švýcarských franků. Za leden a únor letošního roku, zaznamenal export meziroční růst o 11,1 %. Statistiky za březen  Federace švýcarského hodinářského průmyslu (Fédération de I’industrie horlogére suisse FH) zveřejní 25. dubna.

Watches and Wonders zřejmě těží ze zrušení prestižního Baselworldu, který se konal ve švýcarské Basileji.

V podobném termínu jako Watches and Wonders se v Ženevě konala řada dalších akcí. Mezi jinými například druhý ročník Master of Horology. Od 28. března do 1. dubna se v Ženevě konal také druhý ročník výstavy Time to Watches.

Rekordní návštěvnost zaznamenala také německá výstava Inhorgenta. Na konci února ji podle pořadatelů navštívilo přibližně 24 000 odborných návštěvníků, což je ve srovnání s předcházejícím rokem nárůst o 51 procent. Rekordní byl podíl zahraničních vystavovatelů.

Andrej Poliak